Bejelentkezés
           
Címlap A Fórum szabályai  

Bejelentkezés


Az aktív sportbírókat regisztráltuk weboldalunkon. Ezzel kapcsolatos közleményünket kérjük olvassa el ide kattintva.

Külső regisztrációra nincs, és nem is lesz lehetőség.

Hírlevél

Legyen jól informált! Iratkozzon fel hírlevelünkre, és kapjon értesítést weboldalunk frissítéseiről!

Ki olvas minket

Oldalainkat 33 vendég böngészi

Kérdése van?

Keresse fel a "További gyakori kérdések" menüpontot. Ha ott sem találja az Ön által keresett információt, kérjük írja meg kérdését a webmaster@mnasz-sbb.hu e-mail címre, és kollégánk hamarosan megválaszolja azt.

A Fórum szabályai

A Fórum célja

A Fórum célja az, hogy lehetőséget biztosítson az oldal tematikájába illő témák kulturált keretek között történő megvitatására.

Emellett új témák is indíthatóak, ezek indítását a moderátor engedélyezi.

A Fórum zártkörű, annak tartalma bejelentkezés nélkül nem látható!

Az adminisztrátor és a moderátor

Adminisztrátor: Az adminisztrátor a fórum üzemeltetője. Ő választja ki az egyes fórumok moderátorait, ő ad jogokat a regisztrált felhasználóknak, továbbá ő szerkesztheti vagy törölheti az egyes hozzászólásokat.

Moderátor: A moderátorok a fórumok vezetői. A legtöbb fórumnak van moderátora, ugyanaz a személy több fórumnak is lehet a moderátora. A moderátor kiléte nem titok. Az adminisztrátor is lehet moderátor. A moderátorok szerkeszthetik, vagy törölhetik a saját fórumaikon szereplő üzeneteket, nem tudják azonban megváltoztatni az egyes felhasználók jogait, és nem tudnak tagokat kitiltani a fórumból, bár megkérhetik erre az adminisztrátort.

A viták módjáról

Flame: Indulatos bejegyzés, megjegyzés vagy vita. A témákon belül ajánlott kerülni. A végképp elkerülhetetlennek látszó vitákat (flame-eket) egy rövid üzenet és kísérő hivatkozás mellékletével célszerű átterelni a felmerülő igény esetén létrejövő "Flame fórum"-ra.

Mivel a flame gyakran szalonképtelen és/vagy nem tartozik szorosan a fórum témájához, a moderátorok, az értelmetlen vitát elkerülendő, figyelmeztetik, moderálják az adott üzeneteket, témákat, felhasználókat. Ha bárki heves vitába keveredik, provokálják stb., javasolt higgadtan, kulturáltan válaszolni, "elszámolni tízig", nem pedig azonnal, hirtelen felindulásból válaszolni. Az ilyen reakciók általában tovább rontják a helyzetet, és még kellemetlenebb helyzetbe sodorhatják az illetőt.
Aki sértő hozzászólást talál, akár neki címezve, akár másnak, vagy eltévedt, fölösleges, trágár üzenetre bukkan, értesítse a moderátort.

Felhasználói nevek

A megjelenő nevekről: A fórum bejegyzések mellett a hozzászóló teljes neve jelenik meg, mint hozzászóló. Ezt nem árt szem előtt tartani...

Hozzászólások

Jogsértő minden olyan hozzászólás, amely közzétételének időpontjában hatályos jogszabályba ütközik, illetve bűncselekményre vagy egyéb jogsértésre történő felhívást, arra való jelentkezést tartalmaz.

Az üzemeltető a saját belátása és érdekei szerint szabadon rendelkezik a bármelyik fórumon közzétett hozzászólásokkal, ideértve az egyes hozzászólások részét vagy egészét képező tudományos, műszaki, irodalmi, vizuális, hang- és szoftveralkotások tárolását vagy törlését is. A hozzászólás közzétételével a regisztrált felhasználó lemond – az üzemeltető bármely fórumán, bármilyen formában közzétett – hozzászólása feletti rendelkezési jogáról; anyagi vagy más jellegű követelést a későbbiekben ezek tárolására, törlésére, vagy ezek elmaradására, a hozzászólások megsemmisülésére alapozva nem támaszthat.

Az üzemeltető a Társalgóban közzétett adatokért, képekért, szövegekért, sem más információhordozókért felelősséget nem vállal. A Fórumon közölt adatok megbízhatóságával, hitelességével, minőségével kapcsolatban az üzemeltető semmifajta kontrollt nem végez, így semmilyen értelemben nem vonható felelősségre a Fórumon elhelyezett információkból következő esetleges káresemények miatt. Ennek ellenére kérjük, hogy ha a regisztrált felhasználó olyan bejegyzésre bukkan, amely a megítélése szerint akadályozza a kulturált társalgást, illetve a Fórumszabályzatba, vagy a törvénybe ütközik, jelezze azt a bejegyzés jobb alsó sarkában található "Jelentem!" gombra kattintva. Amennyiben bárki úgy véli, valamely bejegyzés tartalma nem állja meg a helyét, és valakit vagy valamely céget jogtalanul, igazságtalanul és alaptalanul hoz hátrányos helyzetbe, kérjük, a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címre írott levélben ezt indokolja meg, és amennyiben a moderátorok jogosnak találják észrevételét, a bejegyzést töröljük.

Hozzászólások törlése

A moderátorok joga és kötelessége, hogy az itt következő pontok valamelyikét megvalósító hozzászólásokat a fórum adatbázisából törlésre kijelölje, törölje.

1. Jogsértő hozzászólások

Jogsértő minden olyan hozzászólás, amely közzétételének időpontjában hatályos jogszabályba ütközik, illetve bűncselekményre vagy egyéb jogsértésre történő felhívást, arra való jelentkezést tartalmaz.

2. Témarombolás

Technikai rombolás: JAVA-alkalmazások, nagyméretű képek (>100kB), nagy terjedelmű szövegek bemásolása, a topicok letöltését akadályozó vagy lényegesen lassító csatolások ("linkek"), képek, elrontott HTML-kódok, automatikusan induló fájlletöltések, átirányítások és minden más olyan beavatkozás, ami megváltoztatja a topic méretét, megjelenését, illetve akadályozza annak rendeltetésszerű használatát.

Tartalmi rombolás: a kulturált, folyamatos társalgást feltűnően, szándékosan akadályozó és zavaró, agresszív vagy témán kívüli ("offtopic") hozzászólások.

Ismétlés ("flood"): ha nem szándékos (azaz véletlen) az ismétlés, egy bejegyzés meghagyása mellett a többi példány törlésre kerül. Szándékos floodnak számít, ha valaki az adott hozzászólást egy vagy több topicban, több alkalommal helyez el.

3. Alpári illetve agresszív, fenyegető hangnem

Azt, hogy egy hozzászólás alpári, agresszív vagy fenyegető-e (stb.), a moderátorok feladata eldönteni az adott fórum, illetve a téma jellegének függvényében.

4. A szerkesztéssel, moderálással, a szerkesztőkkel vagy a moderátorokkal foglalkozó hozzászólások törlésre kerülnek.

5. Személyes adatok engedély nélküli közzététele

Bárki valós, személyes adatának (név, lakhely, munkahely, beosztás stb. – ún. "IRL adatok") engedély nélküli közzététele tiltott – és így törlésre kerül –, amennyiben az érintett azokat nem saját maga hozta nyilvánosságra. Ellenkező esetben is kötelező hivatkozni az illető felhasználó azon hozzászólására, ahol személyes adatait közzétette vagy arra egyértelműen utaló csatolást (linket) helyezett el.

7. A jó ízlést sértő képeket tartalmazó, gyűlöletkeltésre, megfélemlítésre alkalmas hozzászólások, valamint az ilyen témájú weboldalakra mutató csatolások (linkek) szintén tiltottak.

Letiltások

A moderátorok a jogsértő, továbbá a kulturált társalgást szándékosan vagy ismétlődően akadályozó felhasználók jogosultságait korlátozhatják. A tiltás az adott fórumcsoportra, fórumra, klubfórumra vonatkozóan lehet ideiglenes vagy végleges. A leggyakoribb eltiltási tételek: egy nap, egy hét, egy hónap, végleges. A letiltási tételek nem kötelezően ebben a sorrendben követik egymást; adott esetben akár azonnal kiszabható a legsúlyosabb büntetés is.

Több fórumot érintő, kirívóan súlyos esetben a fórumok adminisztrátorai az adott regisztrált felhasználót letilthatják a teljes fórumra vonatkozóan is, összes ndash; addig közzétett – hozzászólásának törlésével együtt.

Legszélsőségesebb esetben a Sportbírói Bizottság Etikai és Vizsgáló Albizottsága is eljárhat a Sportbírói Kódex ide vonatkozó rendelkezései szerint.

Offtopic (vagy offtopik, röviden off)

Az adott témához nem kapcsolódó üzenet, megjegyzés. Kerülendő. Ha megtöri a témában folyó társalgást, azt a felhasználók – jogosan – zokon veszik. Privát természetű kommunikációra email küldését javasoljuk.
Ha mégis szándékosan offtopic bejegyzést követ el valaki, fogja rövidre, és jelezze az üzenetben (pl: OFF Nézd meg a leveleidet ON). Az "ontopic" vagy "on" a szigorúan a témához tartozó bejegyzés. Normális esetben ezt nem kell használni, és nem kell jelölni, ha témába vágó társalgás folyik.

A helyesírásról

Természetesen minden körülmények között törekedjünk a helyesírás szabályainak betartására. Az írásjelek, a szóközök (pl. pont és vessző után), a bekezdésekre bontás mind fontos dolog. Törekedj az átláthatóságra. Míg chateken a kommunikáció túl gyorsan zajlik, ezért nem lehet olyan éberen ügyelni a helyesírásra, addig a fórumokon van idő megfogalmazni, átolvasni az üzenetet elküldés előtt.

Ugyanakkor az internetes kommunikációban a helyesírás szabályai rugalmasak: néhány szándékos „fonetikus” átírás, az ékezetek hiánya (ami operációs rendszertől, böngészőtől stb. is függhet) nem feltétlenül minősül hibának.

 

Eseménynaptár

«   2017. november   »
hkscpsv
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
   

A következő 10 esemény

Kövess a Twitteren is!

Keresés

 
   
         
honlap készítés, online marketing: STEMO Marketing Kft.